Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • Verrassend lage prijzen
  • Unieke vintage sieraden
  • 8.3 beoordeling door klanten

Hoe bepaal ik de maat van mijn ketting?

Leuke ketting of collier gezien op de webshop? Dan komt al snel de volgende vraag: Hoe bepaal ik de maat van mijn ketting? Dat hangt af wat je mooi vindt. Anders als bij andere sieraden kun je een ketting op verschillende lengtes dragen en ook meerdere lengtes te gelijk.

Kettingen hebben een vaste maat en die wordt op de website in centimeters aangegeven. Om de juiste lengte te bepalen zijn er een aantal manieren voor je op een rij gezet.

Manier 1 | Meet een ketting van jezelf op

Manier 1 | Meet een ketting van jezelf opHeb je een ketting met de juiste maat? Dan kun je die gebruiken als voorbeeld. Leg de ketting
op een vlakke ondergrond en meet deze in centimeters op. Zo weet je precies de maat!

 

Manier 2 | Gebruik een touwtje als liniaal

Gebruik een touwtje of een schoenveter als liniaal. Meet met het touwtje de juiste lengte door een
knoopje, of meerdere knoopjes, te maken. Meet dan de centimeters op met een liniaal of centimeterband.

 

Manier 3 | Gebruik een meetlint

Manier 3 | Gebruik een meetlint om de lengte te meten

Pak een centimeterband en wikkel het lint om je hals. Bij een ketting die strak om de hals gedragen moet
worden trek je het lint iets aan (38 -42 cm). Daarna meet je het aantal centimeters. Voor kettingen die
dieper op de borst worden gedragen is deze methode niet echt geschikt.


Extra hulp bij het opmeten

Lukt het toch niet op je maat goed op te meten? Dan ben je natuurlijk welkom in één van de Reclaimed winkels in AlmereRotterdamMaastricht en Klaaswaal. Wij helpen jou graag!

Soms is het beste lastig om het goed te meten. Daarom staan de mensen van de klantenservice je graag te woord. Gewoon even de telefoon pakken of een mailtje sturen. Wij helpen je graag en sturen je gratis een meetlint toe! Zo weet je helemaal zeker dat je de goede maat besteld en je bestelling niet hoeft te Retouren. Service noemen wij dat!

Wij hopen dat je zo een beetje op weg bent geholpen. Misschien heb je ook nog vragen over het opmeten van armbanden of hoe je een ringmaat bepaald? Deze info hebben we ook voor je online gezet! Zo staan wijals (online) juwelier voor jou klaar.

Reclaimed is de juwelier voor vintage en nieuw!

Reclaimed heeft een prachtige collectie vintage kettingen. Alle kettingen zijn gemaakt van zilver of goud en sommige colliers zijn bezet met edelstenen of de mooiste diamanten. Het leuke van vintage is dat ze vaak uniek zijn en een statement kunnen maken.

Bij Reclaimed hebben we vintage kettingen van verschillende merken. Maar ook nieuwe kettingen van ons eigen merk Reclaimed.

Maak gebruik van de Reclaimed diensten

Ketting reparatie bij Reclaimed

Ben je in bezit van een gouden of zilveren ketting die je niet meer past of kapot is? Dan kunnen wij deze mogelijk voor je repareren.
Onze goudsmid voert op aanvraag en na inschatting van het item reparaties uit. 

Ketting verkopen bij Reclaimed

Is reparatie niet meer mogelijk of lopen de kosten te hoog op? Dan heb je ook de mogelijkheid om je ketting te verkopen. In samenwerking met het Goudwisselkantoor, gevestigd in alle Reclaimed winkels, kun je alle sieraden van goud en zilver inwisselen. Met de opbrengst van de verkoop kun je dan een nieuwe ketting kopen.