Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • Verrassend lage prijzen
  • Unieke vintage sieraden
  • 8.3 beoordeling door klanten

Broches met bloedkoralen

Broches zijn weer helemaal terug! De kleine broches met flonkerende briljantjes. En opvallende broches met kleurrijke stenen. Reclaimed jewels heeft klassieke, populaire en tijdloze exemplaren voor je uitgezocht. Stuk voor stuk vintage broches met bloedkoraal ie oude tijden doet herleven. Gaaf om je outfit een vrolijke toon te geven! En natuurlijk perfect te combineren met de andere vintage sieraden uit onze shop. Zoek je een origineel cadeau voor een vriendin of kennis? Geef een sierlijke broche!

Broche met bloedkoraal kopen

Op zoek naar een leuke antieke broche met bloedkoraal? Bij Reclaimed jewels hebben we een grote hoeveel broches met dit populaire rode goud! Al eeuwen lang wordt bloedkoraal verwerkt in sieraden, kunst en kleding. In Nederland is bloedkoraal veel terug te zien als accessoire in traditionele klederdracht. Direct shoppen naar een broche met bloedkoraal? Neem dan een kijkje op de website of in één van de Reclaimed winkels. De meeste broches zijn met de hand gemaakt en met veel liefde gedragen. Reclaimed wil deze sieraden graag een nieuw leven geven. Alle broches zijn weer in top conditie en klaar voor een nieuw hoofdstuk. Vintage sieraden waren nog nooit zo populair en bewijst dat antieke sieraden niet suf maar cool zijn. Een broche met bloedkoraal werd vaak gedragen in combinatie met andere sieraden met bloedkoraal. Er zijn verschillende vormen en kleuren. De ossenbloed rode kleur werd in Nederland het meest gebruikt.

Broches met bloedkoraal populair

De broche is weer helemaal terug van weg geweest. Broches met bloedkoraal waren heel erg populair in de 18e en 19e eeuw. Nederland kent een rijke historie als het gaat om bloedkoraal. Daarom heeft Reclaimed jewels een leuke collectie juwelen met een Nederlandse historie. In 3000 voor Christus verwerkten de Romeinen al bloedkoraal. Men geloofde vroeger in de heilzame werking. Bloedkoraal verkleurd wanneer de drager ziek wordt of een tekort heeft aan ijzer. Ook de zachte eigenschap van dit bijzondere koraal maakt het makkelijk te polijsten en de te snijden. Zo zie je veel broches met bloedkoraal als gesneden cameeën, fruit en bloemendecors. Bloedkoraal is wereldwijd beschermd en mag niet meer geoogst worden. Door de klimaatveranderingen en vervuiling groeit het koraal ook minder snel. Vandaar dat de meeste broches met bloedkoraal vintage zijn en vaak uniek in zijn soort. Door de grotere vraag dan het aanbod zijn de prijzen de laatste jaren gestegen.

Verschillende broches met bloedkoraal

Net als bij andere edelstenen en mineralen zijn broches met bloedkoraal er in verschillende soorten en stijlen. De meeste broches zijn gemaakt van goud maar zilver komt ook vaak voor. In Nederland kennen we bloedkoraal van de traditionele klederdrachten. In de 19e eeuw werd er veel bloedkoraal verwerkt als sieraad. De stijl van de broche was afhankelijk van de streek en de financiële positie van de familie. Welgestelde mensen hadden vaak grote en rijker versierde sieraden. Maar niet alleen in Nederland was bloedkoraal populair. Ook in andere landen in Europa, Azië en Afrika. Vooral in de Victoriaanse periode werd bloedkoraal gepromoot  omdat men dacht dat het de gezondheid bevorderde. Bloedkoraal is een veelzijdige steen en vrij zacht. Dat maakt het makkelijker om het te bewerken. Zo zijn de meeste koralen cabochon geslepen en gepolijst of bewerkt zoals camee. Vooral damesportretten en grote rozen of als extra accent in bloemen broches. In de Victoriaanse periode tot de meeste recentere tijden zijn er veel verschillen te ontdekken. De Italianen waren meesters in het bewerken van bloedkoraal. Ook niet gek als 70% van alle bloedkoraal in de wereld uit Torredel Greco, Italië, komt.

Gouden broche met bloedkoraal

Een gouden broche met bloedkoraal is een perfecte combinatie. De dieprode kleur geeft een mooi contrast. Er zijn verschillende manieren om bloedkoraal in een broche te verwerken. In Nederland zien we dat de meeste stenen zijn geslepen en gepolijst. Vaak in een ovale of ronde vorm. In het buitenland worden ook vaak de takvorm verwerkt in combinatie met parels en diamanten. De ruige vorm leent zich goed voor broches met bloemen en dieren. Er zijn veel broches gemaakt met bloedkoraal dus het aanbod is divers. Van romantische broches tot strakke pennen gezet met meerde bloedkoralen. Het aanbod van Reclaimed wordt steeds vernieuwd en elke broche met bloedkoraal in uniek.

Zilveren broche met bloedkoraal

Bij antieke vintage sieraden mag de zilveren broche met bloedkoraal niet ontbreken. Vooral de mooi uitgewerkte filigrain broches zijn ware kunstwerkjes. Bloemen, dierenfiguren en Zeeuwse knoppen. Helemaal passend bij de mode van nu. Naast de weelderige ontwerpen zie je ook strakke broches met bloedkoraal. Smalle langwerpige broches met meerdere rond geslepen bloedkoralen.  Leuk om te combineren met andere gekleurde edelstenen of als extra accent. In het buitenland kom je ook nog wel broches met bloedkoraal tegen in de wilde vorm. In de vorm van een tak. Vaak sierlijk omlijst of juist alleen met een sluiting op de achterzijde.

Online een broche met bloedkoraal kopen

Ben je liefhebber of verzamelaar van bloedkoraal? Bij Reclaimed jewels kun je verschillende soorten broches met bloedkoraal kopen. Het aanbod wordt steeds vernieuwd en aangevuld. De vintage sieraden van Reclaimed jewels zijn allemaal uniek. Zo weet je zeker dat je een uniek sieraad koopt met een verhaal.  Maak een keuze uit verschillende broches en andere sieraden met bloedkoraal uit de online shop. Je kunt eenvoudig bestellen en met IDEAL, Overschrijving, Mister, Cash of met een PayPal account betalen. Bij elke bestelling boven de €50.- wordt jouw bloedkoralen broche gratis opgestuurd. Is je bestelling niet goed? Dan kun je binnen 14 dagen retourneren.