Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • Verrassend lage prijzen
  • Unieke vintage sieraden
  • 8.3 beoordeling door klanten

Kettingen met bloedkoralen

Maak je dress compleet! Reclaimed heeft bloedkoralen kettingen in heel veel looks. Zo kies je precies de juiste bloedkoralen ketting die jou laat sprankelen. Grote bloedkoralen kettingen staan voor een vrouwelijke uitstraling. Of een luxe bloedkoralen ketting omringt met diamanten voor een bijzondere gelegenheid. Ben je echte liefhebber van antieke juwelen? Kies dan een romantisch bloedkoralen ketting uit onze collectie! In onze shop verras je jezelf en je vrienden keer op keer.

Antieke ketting met bloedkoraal kopen

Op zoek naar een zeldzame ketting met bloedkoraal? Bij Reclaimed jewels kun je ook antieke juwelen kopen met bloedkoraal. Eeuwenlang werd bloedkoraal gedragen door de elite en geïmporteerd vanuit Italië. Net als parels en amber is bloedkoraal een natuurlijke edelsteen en werd het verwerkt in prachtige colliers, ringen en oorbellen.

Een ketting met bloedkoraal kopen kan makkelijk en snel in de online shop van Reclaimed jewels. Deze prachtige colliers zijn met de hand gemaakt en zijn een belangrijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis. De prachtige rode kleur van de bloedkoralen kralen paste mooi bij de traditionele klederdracht in Zeeland, Volendam, Zaanstreek en Friesland.

De meest bekende kettingen met bloedkoraal zijn de 3 of 5 rijen bloedkoraal met gouden slot. Deze werden kort om de hals gedragen en vaak alleen op zondag en speciale gelegenheden. Bij het kopen van een ketting met bloedkoraal koop je zeker een speciaal sieraad.  

Bloedkoraal collier met gouden slot

Een bloedkoraal collier met gouden slot is een zeer traditioneel sieraad. De colliers zijn voorzien van een rond of vierkant gouden slot. De stijl van de sluiting verraad de herkomst van het juweel. In Zeeland werden vaak ronde sloten gemaakt met filigrain of gezet met bloedkoraal en andere stenen. In de rest van het land zag je meer vierkante sloten.

Ook het aantal rijen van een bloedkoraal collier is verschillend. De meeste korte modellen hebben 3 tot 5 rijen en de kralen kunnen in grote verschillen. Zo kon men laten zien hoe rijk iemand was. Hoe meer en hoger de kwaliteit hoe meer de man bezat.

Antieke bloedkoralen sieraden

Je zou het misschien niet denken maar bij Reclaimed jewels kun je ook mooie antieke bloedkoralen sieraden kopen. Nederland heeft een rijke historie als het gaat om sieraden met bloedkoraal. Daarom heeft Reclaimed jewels een aantal mooie kettingen met bloedkoraal in de collectie opgenomen.

Antieke bloedkoralen colliers waren in de 18e  eeuw een belangrijk onderdeel van het sieradendoosje van de vrouw. Elke streek had zijn eigen stijl en werd vaak zelf geregen en op maat gemaakt. Men gebruikte goud of zilverdraad of wit en rood garen.

Het slot van het collier was een belangrijk onderdeel. De vorm en stijl van het slot kon per streek verschillen. Zo zie je bij de Zeeuwse colliers meer ronde sloten dan in de rest van het land. Daar werden meer vierkante sloten gebruikt.

De zeldzaamheid van bloedkoraal maakt het een bijzonder en duur edelsteen. In de 19e eeuw werden de sloten fraai bewerkt, filigrain, en werden er meer rijen bloedkoraal gebruikt. Zo kon men tonen hoe welgesteld de familie was want bloedkoraal is en was een duur edelsteen.

Niet alleen in Nederland was bloedkoraal populair. In Afrika en Azië gelooft men nog steeds in de heilzame werking van bloedkoraal. De kralen worden verwerkt in sieraden en kleding. Daarom is de vraag naar dit edelkoraal in Azië ook nog steeds groot.

Verschillende kettingen met bloedkoraal

Wat begon in de 16e eeuw als een simpele ketting met bloedkoraal zie je nu in verschillende stijlen en vormen. Niet alleen de klassieke colliers werden gedragen maar ook gouden kettingen en colliers met cabuchon geslepen bloedkoraal. Of verwerkt in een prachtige hanger.

Maak bloedkoraal eigentijds en trendy

Neem de oude tradities over en creëer zelf een nieuw sieraad van een oude bloedkoralen kettingen. Rijg het door een stoer draad of kabel en maak er een armband van. Om het lekker stoer te maken kun je er nog een zilveren hanger of bedel aan hangen.

De waarde van bloedkoraal

Bloedkoraal of corallium rubrum, is een beschermde edelsteen die niet meer gevangen mag worden. Een bloedkoraal is een natuur product die je kunt vergelijken met parels. Niet elke bloedkoraal is geschikt om te verwerken in een sieraad.

De waarde van bloedkoraal wordt bepaald door een aantal belangrijke factoren die veel lijken op het graden van parels.

  • De kleur. Hoe roder de kraal hoe duurder
  • De kwaliteit. Er wordt goed gekeken naar de oppervlakte kwaliteit.
  • De slijpvorm. Zijn de kralen geslepen dan hebben ze meer waarde dan ongeslepen wilde bloedkoralen
  • De gelijkheid. Alle kralen moeten dezelfde vorm, grootte en kleur hebben.
  • De markt. Door de stijgende vraag in Azië en de zeldzaamheid zal bloedkoraal in de toekomst alleen maar duurder worden.

Online een ketting met bloedkoraal kopen

Ben je liefhebber of verzamelaar van bloedkoraal? Bij Reclaimed jewels kun je verschillende soorten sieraden en ketting met bloedkoraal kopen. Het aanbod wordt steeds vernieuwd en aangevuld.

De vintage sieraden van Reclaimed jewels zijn allemaal uniek. Zo weet je zeker dat je een uniek sieraad koopt met een verhaal.  Maak een keuze uit verschillende kettingen en andere sieraden met bloedkoraal uit de online shop. Je kunt eenvoudig bestellen en met IDEAL, Overschrijving, Mister Cash of met een PayPal account betalen. Bij elke bestelling boven de €50.- wordt jouw bloedkoralen armband gratis opgestuurd.

Is je bestelling niet goed? Dan kun je binnen 14 dagen retourneren.