Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • Verrassend lage prijzen
  • Unieke vintage sieraden
  • 8.3 beoordeling door klanten

Hangers met bloedkoralen

Met de hangers van Reclaimed jewels geef je jouw ketting je eigen look. Kies je voor romantische antieke hanger met bloedkoraal? Bij Reclaimed vind je altijd een uniek exemplaar dat bij je past. En dat ook nog eens heel voordelig. Zo kun je gerust bij je nieuwe ketting een paar extra bloedkoralen hangers aanschaffen. Om eindeloos te kunnen combineren. Want de ene dag of gelegenheid is de andere niet. Welk design kies jij

Antieke Hanger met bloedkoraal kopen

Op zoek naar een zeldzame Hanger met bloedkoraal? Bij Reclaimed jewels kun je ook antieke juwelen kopen met bloedkoraal. Eeuwenlang werd bloedkoraal gedragen door de elite en geïmporteerd vanuit Italië. Net als parels en amber is bloedkoraal een natuurlijke edelsteen en werd het verwerkt in prachtige colliers, ringen en oorbellen.

Een Hanger met bloedkoraal kopen kan makkelijk en snel in de online shop van Reclaimed jewels. Deze prachtige hangers zijn met de hand gemaakt en zijn een belangrijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis. De prachtige rode kleur van de bloedkoralen kralen paste mooi bij de traditionele klederdracht in Zeeland, Volendam, Zaanstreek en Friesland.

De meest bekende hangers met werden kort om de hals gedragen en vaak alleen op zondag en speciale gelegenheden. Bij het kopen van een hanger met bloedkoraal koop je zeker een speciaal sieraad. Tegenwoordig is in het verre oosten dit bloedkoraal zeer geliefd bij Chinese bruiden.  

Bloedkoraal hanger met gouden slot

Een bloedkoraal hanger is een zeer traditioneel sieraad. De stijl van de hanger verraad de herkomst van het juweel. In Zeeland werden vaak ronde sloten gemaakt met  filigrain of gezet met bloedkoraal en andere stenen. In de rest van het land zag je meer vierkante sloten bij kettingen

Ook het aantal rijen van een bloedkoraal collier is verschillend. De meeste korte modellen hebben 3 tot 5 rijen en de kralen kunnen in grote verschillen. Zo kon men laten zien hoe rijk iemand was. Hoe meer en hoger en hoe groter de kralen en de kwaliteit hoe meer de man bezat.

Antieke bloedkoralen sieraden

Je zou het misschien niet denken maar bij Reclaimed jewels kun je ook mooie antieke bloedkoralen sieraden kopen. Nederland heeft een rijke historie als het gaat om sieraden met bloedkoraal. Daarom heeft Reclaimed jewels een aantal mooie hangers en met bloedkoraal in de collectie opgenomen.

Antieke bloedkoralen hangers waren in de 18e  eeuw een belangrijk onderdeel van het sieradendoosje van de vrouw. Elke streek had zijn eigen stijl.

De zeldzaamheid van bloedkoraal maakt het een bijzonder en duur edelsteen. In de 19e eeuw werden de sloten fraai bewerkt, filigrain, en werden er meer rijen bloedkoraal gebruikt. Zo kon men tonen hoe welgesteld de familie was want bloedkoraal is en was een duur edelsteen.

Niet alleen in Nederland was bloedkoraal populair. In Afrika en Azië gelooft men nog steeds in de heilzame werking van bloedkoraal. De kralen worden verwerkt in sieraden en kleding. Daarom is de vraag naar dit edelkoraal in Azië ook nog steeds groot.

Verschillende Hangers met bloedkoraal

Wat begon in de 16e eeuw als een simpele hanger met bloedkoraal zie je nu in verschillende stijlen en vormen. Niet alleen de klassieke colliers werden gedragen maar ook gouden hangers en colliers met cabuchon geslepen bloedkoraal. Of verwerkt in een prachtige hanger.

Maak bloedkoraal eigentijds en trendy

Neem de oude tradities over en creëer zelf een nieuw sieraad van een oude bloedkoralen Hangers Rijg het door een stoer draad of kabel en maak er een armband van. Om het lekker stoer te maken kun je er nog een zilveren hanger of bedel aan hangen.

De waarde van bloedkoraal

Bloedkoraal of corallium rubrum, is een beschermde edelsteen die niet meer gevangen mag worden. Een bloedkoraal is een natuur product die je kunt vergelijken met parels. Niet elke bloedkoraal is geschikt om te verwerken in een sieraad.

De waarde van bloedkoraal wordt bepaald door een aantal belangrijke factoren die veel lijken op het graden van parels.

  • De kleur. Hoe roder de kraal hoe duurder
  • De kwaliteit. Er wordt goed gekeken naar de oppervlakte kwaliteit.
  • De slijpvorm. Zijn de kralen geslepen dan hebben ze meer waarde dan ongeslepen wilde bloedkoralen
  • De gelijkheid. Alle kralen moeten dezelfde vorm, grootte en kleur hebben.
  • De markt. Door de stijgende vraag in Azië en de zeldzaamheid zal bloedkoraal in de toekomst alleen maar duurder worden.

Online een Hanger met bloedkoraal kopen

Ben je liefhebber of verzamelaar van bloedkoraal? Bij Reclaimed jewels kun je verschillende soorten sieraden en hangers met bloedkoraal kopen. Het aanbod wordt steeds vernieuwd en aangevuld.

De vintage sieraden van Reclaimed jewels zijn allemaal uniek. Zo weet je zeker dat je een uniek sieraad koopt met een verhaal.  Maak een keuze uit verschillende hangers en andere sieraden met bloedkoraal uit de online shop. Je kunt eenvoudig bestellen en met IDEAL, Overschrijving, Mister Cash of met een PayPal account betalen. Bij elke bestelling boven de €50.- wordt jouw bloedkoralen armband gratis opgestuurd.

Is je bestelling niet goed? Dan kun je binnen 14 dagen retourneren.