Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • Verrassend lage prijzen
  • Unieke vintage sieraden
  • 8.3 beoordeling door klanten

Broches met diamanten

Broches zijn weer helemaal terug! De kleine broches met flonkerende briljantjes. En opvallende broches met kleurrijke stenen. Reclaimed jewels heeft klassieke, populaire en tijdloze exemplaren voor je uitgezocht. Stuk voor stuk vintage broches die oude tijden doet herleven. Gaaf om je outfit een vrolijke toon te geven! En natuurlijk perfect te combineren met de andere vintage sieraden uit onze shop. Zoek je een origineel cadeau voor een vriendin of kennis? Geef een sierlijke broche!

Broches met diamanten kopen

Bent u van plan om een broche met diamanten te kopen? Dan bent u bij Reclaimed jewels aan het juiste adres. Maak een keuze uit een uitgebreid aanbod van gouden en zilveren vintage broches met diamanten.

Ga op zoek naar die ene vintage broche in de online shop of in één van de Reclaimed winkels in Nederland. Laat jezelf of een dierbare schitteren op die ene speciale dag of gelegenheid met een broche met diamanten van Reclaimed jewels. Maak je keuze uit de verschillende stijlen, betaal online en wij zorgen ervoor dat jou cadeau netjes thuis wordt  bezorgt.

Broches met diamanten in verschillende stijlen, vormen en materialen

Broches met diamanten hebben iets speciaals, iets mysterieus. Een eigentijdse en moderne vrouw weet dat de broche met diamanten weer helemaal terug is. Een super functioneel sieraad die niet alleen op de borst gedragen hoeft te worden.

Broches zijn al eeuwen oud. Door de eeuwen heen zijn er verschillende stijlen, vormen en materialen gebruikt. Van de romantische Victoriaanse broches tot geometrische Art-
Deco ontwerpen.  Veel ontwerpen uit die periode zie je weer terug in de mode en sieraden collecties van grote modehuizen.

Broches met diamanten door de eeuwen heen

De broche is door de eeuwen heen steeds een beetje van stijl en functie veranderd. De Romeinen en Grieken droegen de broche functioneel om kleding bij elkaar te houden. Aan de kwaliteit van de zogeheten fibula kon iedereen zien of iemand rijk of arm was. Het functionele gedeelte van de broche is wel iets veranderd maar heeft zijn schoonheid en status niet verloren.

Om je een idee te geven van de verschillende broches met diamanten zijn sieraden ingedeeld in tijdsperiodes. Zo heeft iedere tijd zijn eigen stijl ontwikkeld en zijn sieraden makkelijker van elkaar te onderscheiden. Zo is de Art-Deco of Retro stijl bij de meeste mensen wel bekend.

Het gebruik van diamanten in broches is al eeuwen lang bekend. Lang voordat fabrieken broches in grote getalen konden maken was een broche met diamanten een duur sieraad. Alleen te betalen voor de elite en vaak in opdracht gemaakt door de beste vakmensen.

Broches met diamanten uit de Georgiaanse periode

Om een begin te maken door de tijd beginnen we met de broches met diamanten uit Georgiaanse periode. Deze tijdlijn loopt van 1714 tot 1837. De  Gregoriaanse periode verwijst naar de heerschappij van vijf Engelse Koningen. King George I, II, III, IV en King William. De antieke sieraden die tijdens dit bewind zijn gemaakt noemen we Gregoriaanse sieraden.

Door de vele veranderingen in de mode wordt de Georgiaanse periode ook wel in drie tijdsperiodes ingedeeld. De vroege periode van 1714-1727, de midden periode van 1727-1760 en de late periode van 1760-1811.

Om alle broches uit die periode in een bepaalde stijlnaam te geven worden ook de antieke broches uit Italië, Frankrijk, Duitsland en Amerika zo genoemd. 

Schittering bij kaarslicht

Broches met diamanten werden in het begin van de 18e eeuw steeds populairder. Door kaarsen te gebruiken kon men ook ’s avonds grote feesten en ballen organiseren. Diamanten waren zeer geschikt om tijdens deze speciale gelegenheden te dragen. Je kunt natuurlijk wel begrijpen hoe mooi deze stenen schitterden in het kaarslicht.

Rond 1720 werden diamanten geïmporteerd uit Brazilië, Golconda en India.  Broches werden gezet met ruig geslepen diamanten. Verschillende slijpsels werden gebruikt zoals de populaire rose cut, old mine cut en de oude table cut. Deze slijpsels worden ook wel oud slijpsel genoemd.  De Cushion cut en de bijzonder marquise cut is een slijpvorm die ook voorkomt.

Het probleem met deze slijptechniek is dat er niet optimaal gebruik wordt gemaakt van schittering van de diamant. Door de platte vorm kan het licht niet goed weerkaatsen. Ook de kwaliteit van de meeste diamanten zijn niet te vergelijken met de diamanten van tegenwoordig. Alleen de diamanten uit Golconda waren van goede kwaliteit maar zeer zeldzaam.

De antieke roos geslepen diamant

De meeste broches met diamanten werden gezet met het roos slijpsel. Deze diamantjes hadden een platte achterkant met driehoekige facetten aan de bovenzijde. Moet je voorstellen hoe dat ging in die tijd. Trage slijpmachines en alleen kaarslicht. Geen wonder dat de facetten niet symmetrisch geslepen konden worden. Door de diamant het meeste karaat aan de bovenkant te geven leek de diamant veel groter. 

Door de platte vorm en het gebruik van minder facetten heeft de roos geslepen diamant veel minder schittering dan de moderne slijpsels. Om dit op te lossen werden de diamanten in gesloten kasten gezet en aan de achterkant van folie voorzien. Dit om extra schittering te creëren in kaarslicht of om de kleur van de steen te beïnvloeden.

De oude slijpsels, dichte kasten en folie aan de achterkant van de stenen zijn typische kenmerken voor de Georgiaanse sieraden.

Kenmerken van Georgiaanse sieraden

De broches met diamanten uit de Georgische periode kun je herkennen aan de sierlijke vormen. Zoals bloemen, dieren, bogen, kroontjes en kruizen. Prachtige broches met bloem motieven vol met diamanten en andere edelstenen. Schitterende details en graveringen maken deze broches uniek en erg geliefd door verzamelaars.

Doordat de mode en trends in Europa steeds veranderde werden veel sieraden omgebouwd en doorgegeven aan de volgende generaties. Ook werden broches voorzien van lussen aan de achterkant waardoor de broche in een hanger kon veranderen. Veel van de sieraden uit deze periode zijn vermaakt of gesmolten. Daardoor zijn de echte gouden en zilveren broches met diamanten best zeldzaam.

Ook werden broches met diamanten versierd met cannetille. Een techniek die veel lijkt op de latere filigrain.  Er werden prachtige roosornamenten en schaalmotieven mee gemaakt.

Diamanten werden vaak gezet in zilver of zilveren zettingen om de eigenschappen van de diamant extra te benutten. Sinds de Art deco periode  wordt vaak witgoud of platina gebruikt. Gouden broches met diamanten uit de Georgiaanse periode zijn alléén gemaakt van 18 karaat geelgoud of hoger.

Georgiaanse sieraden voor het gewone volk

In de latere periode van de Georgiaanse tijd, zo rond 1760, vindt de Industriële revolutie plaats. Steeds meer mensen trokken naar de grote steden. Door de afwisselde stijlen in de mode kwam er meer vraag naar modesieraden.

Er kwam een grote vraag naar sieraden voor een betaalbare prijs. Om de markt te voorzien werd de oplossing gevonden in pinchbeck. Een soort messing met een goudkleurige look. Ook werden edelstenen vervangen door stenen van glas. Door machines in te zetten  konden sieraden in grote oplages gemaakt worden. Ook het gebruik van een lager karaat komt voor.

In de late periode van het Georgiaanse tijdperk werd er naast camee, zaadparels en andere materialen ook veel broches versierd met haar. Dit als een teken van liefde en herinnering.  Door deze broches te dragen eren ze de doden of hun mannen die op zee voeren.

Broches met diamanten uit de Victoriaanse Periode

Broches uit de  Victoriaanse periode zijn sieraden die gemaakt zijn tijdens het bewind van Koningin Victoria. Het begint allemaal wanneer de jonge Victoria de troon van Engeland bestijgt in 1837 en het eindigt met haar overlijden in 1901. Koningin Victoria was een rolmodel, een trendzetter zouden we nu zeggen. Haar keuzes in mode, sieraden en stijl etiquette werd door iedereen in Engeland overgenomen.

In deze lange periode van 60 jaar zijn er enorme veranderingen in mode, industrie en in de maatschappij. De broches met diamanten kent een ongelooflijke populariteit. Steeds meer gekleurde stenen werden vervangen door kleurloze stenen zoals diamanten. Mede door het ontdekken van nieuwe goudmijnen in Brazilië en Zuid-Afrika.

Door de industriële revolutie en nieuwe technieken zijn de victoriaanse broches heel divers van materiaal, kleur en ontwerp. In het begin zie je veel broches met diamanten uit de Georgische periode en rond de 20ste eeuw een mix van Edwardian, Art nouveau of Jugendstil en Arts and Crafts.

De Victoriaanse periode is daarom ook een bijzondere periode van romantiek, rouw en vrouwelijkheid. Door de lange periode van 60 jaar en de vele stijlwisselingen wordt er gesproken over 3 delen: De Romantische periode, de Grote periode en de late Esthetische periode.

Victoriaanse broches met diamanten uit de Romantische periode

De broches met diamanten uit de Romantische stijlperiode zijn gemaakt van 1837 tot 1860. Deze tijd staat bekend om symboliek van liefde en eenheid. De liefde tussen Victoria en Albert en de liefde van het volk naar het koningspaar was groot. Dit had grote invloed op de mode, sieraden en de maatschappelijke ontwikkelingen. Victoria was een stijl icoon net als de latere Prinses Diana en nu de prinsessen Catherine en Meghan.

De Romantische periode werd ingezet door de verlovingsring van Prins Albert in de vorm van een slang. De ogen van de slang waren gezet met emerald, de bek met diamanten, robijnen voor de ogen en een centraal gezette geboortesteen van Victoria, de smaragd. Een hele bijzondere ring ook omdat Prins Albert de ring zelf heeft ontworpen. De slang is een oud Romeins symbool van eeuwige liefde en daarom wordt deze snake ring ook wel Eternety love! genoemd.

Net als veel andere juwelen werden broches met diamanten cadeau gegeven als teken van liefde en welvaart. Broches waren super populair in die tijd en werden in de nek, taille, op de schouders en in het haar gedragen. Broches waren veelzijdig en goed te dragen bij de mode in die tijd. Hoge halslijnen maakten anders sieraden onpraktisch en oren werden eigenlijk niet getoond. De combinatie van edelstenen, mineralen en diamanten waren erg populair bij de elite.

Veel broches hadden een symbolische boodschap. Slangen als teken van eeuwige liefde en wijsheid, kruizen als religieuze boodschap, harten als teken van liefde, ankers voor hoop en bloemen als teken van vriendschap.

Een broche met diamanten werd vaak ’s avonds gedragen. Door de schittering van het kaarslicht en de prachtige handgemaakte ontwerpen was het een echte blikvanger. De broches kregen een groter formaat en zijn veelal ingezet met veel diamanten.

De luxe sieraden werden door de industriële revolutie voor iedereen bereikbaar. Door massa productie en het gebruik van andere, goedkopere, materialen kon de middenklasse worden bediend. Zo werden messing sieraden in 1840 verguld, electro plated en werd  pinchbeck en zilver gebruikt. Ook het gebruik van lagere karaat, zoals 9 karaat en 15  karaat, werd geaccepteerd in 1854.

De sieraden uit de romantische periode zijn geliefd door verzamelaars. Ook veel trendy sieraden van nu halen hun inspiratie uit de vroege victoriaanse periode.

Victoriaanse broches met diamanten uit de Grote periode

De Grote periode loopt van 1860 tot 1885 en is een periode van rouw. In 1861 verliest Victoria eerst haar moeder, en later haar geliefde echtgenoot Prins Albert. Door zijn dood is Victoria en het volk in diepe rouw en wordt ook wel de zwarte periode genoemd.

In Amerika begint in de burgeroorlog en wordt in 1865 president Lincoln vermoord. Deze twee ingrijpende gebeurtenissen hebben een grote internationale impact op de mode en sieraden. De intrede van rouwsieraden is een feit.

Koningin Victoria draagt tot haar haar dood alleen maar zwarte kleding. Rouwsieraden ook wel bekend als “mourning jewellery” worden erg populair. Veel broches en andere sieraden worden gedragen om hun dierbare te eren. De broches krijgen dan ook meer een dramatische look met skeletten en schedels. Ook de tekst “Momento Mori” komt veelvuldig terug.

Veel kransen, engeltjes en bloemen worden gebruikt als decor voor broches. Veelal gezet met diamanten en onyx. Net als in de romantische periode wordt er meer haar verwerkt in broches. Prachtig geweven haar in miniatuurpatronen.

Ontwerpers als Giuliano en Castellani drukten hun stempel in de sieradenbranche in de jaren 60. Castellani gebruikte oude technieken om replica’s te maken van sieraden uit de Egyptische- en Renaissance periode. Klassieke en sierlijke thema’s werden gebruikt. Ook Griekse en Romeinse motieven werden populair door nieuwe archeologische opgravingen. Technieken als filigrain en granulatie worden veel door hem toegepast. Ook prachtige graveringen geven het net een sierlijke en klassieke uitstraling.

Ook sieraden uit internationale reizen uit Japen en India dienen als inspiratiebron voor vele sieradenontwerpers.

De invloed van de industriële revolutie en het vinden van een nieuwe diamantmijn in Zuid-Afrika worden er meer sieraden en broches met diamanten geproduceerd. Diamanten konden beter worden geslepen door stoom aangedreven slijpmachines.

Broches met diamanten werden nu volledig gezet met een nieuw diamant slijpsel. De Old European cut. Dit slijpsel is veel ronder en beter geslepen. De zetting was veel kleiner en open. Zo kwamen de diamanten veel beter tot hun recht.  De Old European cut blijft populair tot de jaren 30 van de 20ste eeuw. 

De laatste periode, 1885-1901, van de Victoriaanse periode is er behoefte aan verandering. De late periode, ook wel Esthetische periode genoemd, kent verschillende stijlen broches. Art Nouveau of Jugendstil en de beweging Arts and Crafts zorgen voor nieuwe lichtere ontwerpen.

De Estische periode kenmerkt zich door nieuwe ontwikkeling. Vrouwen krijgen meer rechten en elektrische verlichting doet zijn intrede wat een grote revolutie betekend in de entertainment industrie. Acteurs en actrices worden de nieuwe trendsetters.

Zo wordt bijvoorbeeld Sarah Bernhardt erg populair door haar rol als Cleopatra. Door haar invloed worden Egyptische geïnspireerde sieraden weer populair. 

Vrouwen krijgen stemrecht, doen meer aan sport en krijgen een andere dagindeling. De vraag naar lichtere sieraden wordt groter en betekend een einde aan de grote en zware sieraden uit de andere Victoriaanse periodes.  Ook de mode veranderd. Jurken worden slanker en vragen om lichtere broches en andere juwelen.

De victoriaanse broches en sieraden kun je wel herkennen aan de sterren, harten, halve manen en insecten. Veel broches uit de late victoriaanse tijd kennen een overdaad aan diamanten. Vaak was de hoeveelheid diamanten belangrijker dan het ontwerp.

In de broches uit de late Victoriaanse periode worden verschillende diamantslijpsels gebruikt. De Rose cut, Old mine cut, Old european cut en de Cabochon.

Broches in de vorm van hoedenspelden werden belangrijke kleding stukken. Overdag droegen de vrouwen zilveren en gekleurde edelstenen en ’s avonds broches met diamanten in goud en platina. Door de populariteit van de Gibson girl haarstijl, opgestoken haar, wordt de broche veelvuldig in het haar gestoken.

Om nog meer symboliek te geven aan juwelen worden edelstenen gebruikt om woorden mee te maken. De zogeheten acrostic juwelen. Naast stenen werden er ook veel haar verwerkt in broches. Deze haarlokken kwamen van overleden naasten of echtgenoten die voeren op zee.

Art Nouveau broche met diamanten

De Art Nouveau broches met diamanten komen uit de periode 1880 tot het begin van de Eerste Wereldoorlog. De naam Art Nouveau komt van een Aziatische kunstgalerie in Parijs met de naam Maison de L’Art Nouveau. Door de verandering in stijl is deze naam wel op zijn plaats.

De Art Nouveau stijl wordt in Duitsland Jugendstil genoemd en wordt in Nederland vaak gebruikt in de kunst en architectuur.

Na de zware broches uit de Victoriaanse tijd was het tijd voor iets nieuws. De inspiratie voor een nieuwe stroming kwam uit Japan. Eenvoudige lijnen en elegante afbeeldingen van dieren, bloemen en vrouwelijke figuren. Zacht gekleurd edelsteen zoals parel, amethist, aquamarijn en opaal worden veel gebruikt. Ook zijn de ontwerpen vrouwelijker en lichter. Het gebruikt van emaille zie je veel terug op vleugels, veren en bladeren.

Er waren ook sieraden huizen die de verschillende stijlen gingen mixen. Boucheron, Cartier en Coulon bijvoorbeeld.

De Art Nouveau broches met diamanten zijn ware kunstwerkjes. Prachtig gestileerde vlinders, libelles, bloemen en vrouwelijke figuren met geëmailleerde vleugels en bloemen. Er zit ook meer ruimte in de ontwerpen om de broches lichter te maken. Ook werden pinnen gedragen in het haar. Door de veranderingen in de mode, kleding en haar, was er ook behoefte aan lichte en vrouwelijke broches en andere sieraden.

De broches uit de Art Nouveau periode werden ook beïnvloed door de Arts and Craft beweging. Door de opkomende industrie werden sieraden nagemaakt en in hoge oplage verkocht. Ook werd er minder tijd gestopt in het ontwerp. Het moest snel en goedkoop.

De manier van leven moest anders. Er moest waardering komen voor vakmanschap en de schoonheid van het sieraad. Er werden richtlijnen opgesteld voor nieuwe sieradenmakers. De sieraden moesten door 1 vakman worden gemaakt en edelstenen werden niet gefacceerd gesneden en materiaal werd vaak bewerkt. Op veel broches zie je vele unieke soorten bladeren. Dit alles om een groot contrast te creëren tegen alles wat machinaal werd geproduceerd.

Al snel kwam men erachter dat het te duur werd om broches te maken voor het normale volk. Vele bedrijven namen de principes van de Arts & Crafts gilde over maar lieten het machinaal maken. Ook worden er andere materialen gebruikt zoals zilver, koper en metaal.

Broches met diamanten uit de Belle Époque periode

Broches met diamanten uit de Belle Epoque periode zijn vaak gemaakt in Europa en meestal afkomstig uit Franse juweliershuizen. In Groot-Brittannië noemen ze deze periode de Edwardian periode, vernoemd naar Koning Edward.

De sieraden in de Belle Epoque stijl worden voornamelijk gemaakt rond de 20ste eeuw en stop bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog in 1915. Door de toenemende welvaart, door de industriële revolutie, en wereldvrede noemen vele mensen dit een “Beautiful Era”, in het Frans Belle Epoque.

Rond 1900 zijn er verschillende stromingen te herkennen zoals de Arts and Carfts en de Art Nouveau. Allemaal broches met een eigen stijl en filosofie.

De Belle Epoque broches en sieraden vinden hun inspiratie uit de periode van Lodewijk XVI. Strikken, kransen, slingers en bogen werden rijkelijk bezet met diamanten, parels en andere gekleurde edelstenen. Overdag droeg men vaak brochepinnen met gekleurde diamanten en andere edelstenen.

Na de dood van Queen Victoria was het tijd om het radicaal anders te doen. Niet alleen maatschappelijk maar ook in kunst en juwelen. Broches met diamanten gingen van groot en opzichtig naar luchtig, fijn en wat kleiner in formaat.

De mode werd vrouwelijk, slank en het haar werd opgestoken. De Bella Epoque periode staat dan ook bekend om zijn verfijnde broches en diamanten hangers en oorbellen.

Door de uitvinding van de oxy-acetyleen brander waren sieradenmakers in staat platina beter te verwerken. De meeste broches met diamanten zijn dan ook gemaakt van platina. Sieraden uit de Edwardian en Belle Epoque periode zijn best zeldzaam omdat er weinig is overgebleven in verband de WOI en WOII.

Broches met diamanten uit de Art-Deco periode

Een nieuwe en zeer populaire periode is de Art-Deco periode. Na de Belle Époque periode is het tijd voor de meer strakke en geometrische sieraden. De Art-Deco beweging vloeit voort uit de Art Nouveau periode en wordt in het begin ook wel Art Modern genoemd.

Door de industriële revolutie worden steeds meer sieraden met machines gemaakt. Om te reageren op deze massaproductie wordt een beweging opgezet. De La Société des artistes décorateurs.

Een bijzondere periode is het wel te noemen. Tussen de 1ste en 2de wereldoorlog in snakten mensen naar het allerbeste om het leven te vieren. Een beetje glamour en luxe had deze generatie wel verdiend.

Om meer invloed uit te oefenen wordt er in 1925 een grote beurs gehouden in Parijs met de naam Exposition Internationele des Arts of Décoratifs et Industriels Modernes.  Er werden wel meer tentoonstellingen georganiseerd maar deze beurs was bijzonder. Meer dan 16 miljoen bezoekers werden geïnspireerd. De Art Deco had meteen invloed op sieraden, kunst en architectuur.

Populaire broches met diamanten uit de Art Deco periode werden gemaakt door Cartier en Van Cleef & Arpels. De Art-Deco periode zijn in te delen in 2 periodes. De eerste periode vloeit meer voort uit de Art Nouveau met meer sierlijke en vrouwelijke vormen. De latere periode heeft meer geometrisch en symmetrische lijnen.

Dit zie je ook terug in de ontwerpen van broches. Veel platina broches werden gezet met diamanten en kristal. Voor contrast, werden robijn, saffier, emerald en onyx gebruikt.

Een hele bekende broche uit de Art Deco periode is de Double-clip brooch. Vaak gezet met diamanten en saffier. Deze broche bestaat uit 2 helften die identiek zijn aan elkaar. Zo kan deze broche  samen en alleen gedragen worden. Super functioneel sieraad dus.

Door meer gebruik te maken van diamanten werden er veel slijpsels verbeterd of toegevoegd. In de Art Deco periode zie je veel broches met baguette geslepen diamanten. Maar ook de emerald, shield, peer en marquise slijpsels.

De Art Deco periode is een bijzondere tijd en kent door de twee verschillende periodes ook wel veel verschillen.  Zoek je een Art Deco broche met diamant en wil je meer glamour en kleur? Ga dan voor de bloemen en dieren bezaaid met edelstenen.

De strakke latere periode heeft meer strikken, grote rechthoekige broches en bar broches, een meer smalle brede broche met diamanten.

Door de liefde voor de Art Deco stijl is het altijd populair gebleven. Strakke en tijdloze ontwerpen gemaakt van mooie materialen zoals hoogwaardig goud en platina.

Broches met diamanten uit de Retro periode

De Art-Deco periode wordt opgevolgd door de Retro periode ook wel Retro Modern genoemd. De start van de Retro periode begint na de Exposition Internationale des Arts et Techniques dans la Vie Moderne tentoonstelling in Parijs in 1937. Er was behoefte aan iets nieuws en de Retro periode kenmerkt zich dan ook in een mix van verschillende stijlen. De romantische invloeden van de Victoriaanse periode en de moderne en geometrische lijnen van de Art-Deco periode. Veel sieraden hadden een dubbele functie. De double clip broche was nog steeds erg populair.

De broches met diamant uit de retro periode zijn gemaakt in de jaren 40 en 50. Door de invloed van de Tweede Wereldoorlog waren edelstenen, goud en platina schaars. Platina was zelfs verboden. Veel mensen lieten een oude sieraden vermaken of smelten.  Door de wat saaie en mannelijke mode werden sieraden iets groter en werden er meer kleurrijke stenen gebruikt. De retro sieraden moesten een echt statement maken.

Broches met diamanten werden vaak gemaakt van goud met een hogere koper legering. Daarom is de kleur van deze broches en sieraden wat anders van kleur. Door meer koper toe te voegen krijg je meer roségoud. Witgoud wordt veel gebruikt als alternatief voor platina.

Sieraden ontwerpers gebruikte veel pavé gezette edelstenen. Zo konden ze met kleine stenen toch veel impact creëren. Een techniek die nu nog steeds veel wordt gebruikt. Er werd veel amethist, aquamarijn en topaas gebruikt. Grote diamanten en robijnen waren zeldzaam en zie je dan ook alleen bij de grote merken zoals Cartier. Bekende broches met diamanten zijn de Bird on Rock en de Bird at the door of its cage.

De broches met diamanten uit de retro periode kenmerken zich door vrouwelijk figuren. Ballerina’s, vogels, strikken en bloemen. Vooral de dieren waren zeer realistisch. Ook werden broches met bloemen op losse steeltjes en veertjes gezet zodat die bewogen en een extra schittering kregen.  

Broches met dieren zoals leeuwen, panters en tijgers werden vol gezet met kleine steentjes. De wereldberoemde slogan van DEBEERS,  Diamonds are forever werd gepresenteerd in 1948.

In de periode na de oorlog zijn er ook veel patriottische broches gemaakt. Tanks en jeeps werden ontworpen in combinatie met vlaggen.

Broches met diamanten uit de retro periode zijn nog steeds populair en passen goed bij de mode van nu.

Broches met diamanten uit de Moderne periode

Na de retro periode worden de jaren 50 en 60 ook wel de moderne periode genoemd. Sieraden krijgen veel meer glamour en kleur. Televisie en tijdschriften krijgen veel meer invloed en de mannelijke mode verdwijnt. Kunstenaars als Picasso en Dali ontwerpen veel sieraden.

In de moderne periode worden edelstenen en diamanten veel gebruikt voor de kleur. Broches met bloemen en dieren werden vol gezet met verschillend kleuren edelstenen en diamanten. Het uitgangspunt was dan ook meer voor de compositie dan voor de waarde. Het gebruikt van halfedelstenen en mineralen zie je dan ook vaak terug. De cocktail ring is daar een goed voorbeeld van.

Overdag werden broches met kweekparels of broches zonder stenen gedragen. In de avond werden de broches met diamant, amethist of turkoois gedragen. In veel sieraden kistjes zijn deze broches terug te vinden. Vooral de paisley vorm en broches met geometrische vormen in verschillende kleuren goud. In de jaren 60 werden sieraden nog iets groter.

Deze periode is nu heel erg populair en past goed bij de mode van nu. Reclaimed heeft dan ook een groot aanbod van moderne broches met diamanten. Combineer ze met nieuwe sieraden en creëer een nieuwe moderne look.

Koop vintage Reclaimed broches met diamanten

De laatste jaren zijn de vintage en antieke broches met diamanten weer helemaal hot. De vraag naar dit chique en elegante sieraad is dan ook groot. Door de verschillende stijlen door de jaren heen is er veel keuze in vormen, materialen en kleuren.

Ga je voor de romantische Victoriaanse stijl of de geometrische lijnen van de populaire Art-Deco periode? Draag een broche met diamanten met stijl en geniet van de oogverblindende glitter van de diamanten en vakmanschap.

De broche met diamanten is op verschillende manieren te dragen en dus super functioneel. Draag het op een elegante avondjurk of bij een coole combi met stijlvolle jeans. Op een baret, tas en zeker handig om je sjaal vast te zetten.

Bij Reclaimed jewels is er altijd wel iets unieks te vinden. Een vintage broche verteld een verhaal en draagt een stukje geschiedenis met zich mee. Je kunt dus naar hartenlust combineren in de webshop of in één van onze winkels.

Profiteer van de snelle levering en gratis verzending bij een bestelling boven de €50,-.

Betaal eenvoudig online. Is je bestelling niet goed? Dan kun je binnen 14 dagen je broche retour sturen. Met vragen kun je altijd contact opnemen met een Reclaimed winkel bij jou in de buurt!