Navigatie
 • Gratis verzending vanaf € 100,-
 • Verrassend lage prijzen
 • Unieke vintage sieraden
 • 8.3 beoordeling door klanten

Beleggen in goud en zilver

Reclaimed en beleggen? Ja dat kan zeker. Beleggen in goud en zilver is ook één van de diensten die Reclaimed aanbiedt in samenwerking met het Goudwisselkantoor. Misschien heb je weleens gedacht: Wat moet ik eigenlijk met mijn spaargeld? Blijft elke euro wel hetzelfde waard? De vraag naar goud en zilver is de laatste jaren sterk gestegen. Vooral bij de jongere doelgroep groeit interesse in beleggen in goud, zilver en cryptocurrencies. Zeker door de huidige situatie.

Beleggen in fysiek goud en zilver. Waarom?

Voor veel mensen is het beleggen in goud en zilver nieuw. Voor anderen weer de normaalste zaak van de wereld. Daarom hebben we een aantal belangrijke punten op een rij gezet.

 • Geld wordt minder waard door waardevermindering van geld.
 • De vaak negatieve spaarrente van de bank
 • Goud is gelijk aan geld. Je kan het namelijk overal inwisselen.
 • Goud is niet afhankelijk van een financieel systeem.
 • Beleggen in goud als risicospreiding van vermogen
 • Goud is de laatste 30 jaar alleen maar in waarde gestegen.
 • Het is mogelijk dat bij een positief koersverschil er winst gemaakt kan worden.
 • Zilver wordt veel gebruikt in de industrie.
 • De vraag naar zilver is al jaren groter dan het aanbod

 

 

Hoe koop je beleggingsgoud en zilver bij Reclaimed?

In elke Reclaimed winkel is een Goudwisselkantoor gevestigd. Door deze samenwerking is het mogelijk om tijdens je bezoek gebruik te maken van de diensten van het Goudwisselkantoor. Beleggen in goud of zilver doe je niet elke dag, maar het is zeker niet zo ingewikkeld. Door onze jaren lange ervaring kunnen wij op veel vragen direct antwoord geven. Ook op de vraag: Hoe koop je beleggingsgoud of zilver bij Reclaimed?

Misschien plan je liever een afspraak? Geen probleem, maar het maken van een afspraak is zeker geen verplichting. Een deskundige medewerker van het Goudwisselkantoor zal in een gesprek aangeven welke producten het beste passen bij jouw wensen.

Zo is het mogelijk om producten te bestellen of direct uit voorraad te kopen zoals:

Goudbaren kopenGoudbarenzilverbaren kopenZilverbarenGouden muntenGouden munten
Zilveren muntenZilveren muntenPalladium kopenPalladium munten/barenPlatina kopenPlatina munten/baren
kilo muntzakkenKilo muntzakkenOverige edelmetalenOverige edelmetalen  


Het Goudwisselkantoor biedt legio mogelijkheden ook qua betalen, ophalen en zelfs thuisbezorgen. Geïnteresseerd geraakt? Je bent van harte welkom in één van de Reclaimed winkels of Goudwisselkantoren.

Is sparen bij de bank nog slim?

De meeste mensen in Nederland hebben hun spaargeld op een bankrekening. Een aantal jaren geleden dekte de rente nog de inflatie van je spaargeld. Tegenwoordig levert sparen in Nederland niet veel meer op en is zelfs de rente soms negatief. Toch groeit het totale bedrag aan spaargeld in Nederland nog steeds. Waarschijnlijk is het voor veel Nederlanders een gewoonte of een vorm van veiligheid.

Bij een bank is mijn geld toch veilig, zeggen de meeste mensen. In Nederland hebben we te maken met een stabiele regering die de banken steunt en vallen onder het garantiestelsel van de DNB. Maar als je kijkt naar de situatie bij de DSB Bank kun je daar niet altijd vanuit gaan.

De economische omstandigheden kunnen tegenwoordig in een rap tempo veranderen. Door de komst van de Euro zijn wij ook afhankelijk van banken in Europa en wordt er meer internationaal gebankierd. Kijk naar de situatie in IJsland en Cyprus waar veel Nederlandse spaarders veel spaargeld hebben verloren.

Op de vraag of het slim is om te sparen bij een bank is voor iedereen anders. Daar is niet een duidelijk antwoord op. Wel moet je bewust zijn dat er altijd een risico bestaat en dat je geld op een spaarrekening ook geld kost. Het beleggen in goud en zilver is daardoor een goed alternatief voor het sparen in geld. Zo compenseer je de kosten en de waardevermeerdering van je spaargeld.

Goud als veiling onderpand

Goud en zilver hebben eeuwen lang een belangrijke rol gespeeld in het betalingsverkeer. Er werd niet alleen in goud en zilver betaald maar ook de waarde van geld werd gekoppeld aan een hoeveelheid goud. Nog niet zo lang geleden zijn we gestopt met het betalen in goud en zilver. Zo kennen veel mensen de gouden tientjes en de zilveren guldens en rijksdaalders nog uit de tijd van Koningin Wilhelmina en Koningin Juliana.

Voor veel mensen is goud een veilig onderpand. Wanneer er een epidemie is of een economische crisis in aantocht is zal de vraag naar goud en zilver toenemen. Want met het dalen van de aandelenbeurs en de waardevermindering van valuta, zoals de dollar, zal de goudprijs stijgen. Meer mensen kiezen goud of zilver als veilige haven. Bij de meeste beleggers maakt goud altijd deel uit van de totale beleggingsportefeuille.


Beheer je vermogen verstandig

Zoals je hebt gelezen is het voor iedereen mogelijk om goud of zilver te kopen. Denk eens goed na hoe je vermogen verstandig kunt spreiden. Investeer een deel van je spaargeld in goud of zilver. Je hoeft niet veel geld te investeren. Het kan ook in kleine beetjes in plaats van grote hoeveelheden. Elke klant is welkom en wij helpen je graag! Kom een langs in één van de winkels voor een goed gesprek. Samen kunnen we kijken wat er allemaal mogelijk is.

Goudinvestering voor rendement

Is er rendement te halen met goud? Dat is zeker mogelijk, maar niet gegarandeerd. De waarde van het goud is afhankelijk van vele factoren. Het is een combinatie van verschillende factoren. Hoe laag is de rente, hoe hoog is de inflatie, hoe stabiel is de politieke situatie of economische omstandigheden. Om rendement op goud te halen moet je dit allemaal meenemen en kopen op een lage koers en verkopen op een hoge koers.

Bij het kopen van fysiek goud of zilver gaat het vaak om een investering voor een langere periode. Het grote voordeel van goud is dat het altijd en bepaalde waarde houdt. Aandelen kunnen daarin tegen sterk hun waarde verliezen en valuta kun je blijven drukken.

Wil je meer weten over het kopen en verkopen van goud- en zilveren munten of baren? Neem dan contant op of bezoek Reclaimed Rotterdam, Maastricht of Almere.