Beleggen in goud

Beleggen in goud of zilver. Heb je daar weleens aan gedacht? In plaats van spaargeld op de bank goud en zilver in bezit te hebben? De belangstelling voor edelmetalen is de afgelopen jaren flink gegroeid. De belangrijkste redenen om te beleggen in goud en zilver zijn:

  • Om spaarvermogen veilig onder te brengen in edelmetalen
  • Om winst te behalen met het edelmetaal

Hoe veilig is je spaargeld?

Veel mensen hebben hun spaargeld op een rekening bij de bank. Daar staat het veilig, zo is al generaties lang de gedachte. Er is in de achterliggende decennia echter zoveel veranderd, dat die gedachte toch wel in ander licht is komen te staan. De recente economische crisis heeft dit duidelijk aangetoond. Door de globalisering, de komst van Europa en de Euro is de situatie sterk veranderd. Het gevolg hiervan is dat ons geld veel minder stabiel is dan vroeger en er zijn veel meer risico’s gekomen (denk maar aan faillissement DSB bank en Icesave bank in IJsland). Dat je geld te allen tijde veilig is bij de bank, is niet meer vanzelfsprekend.

Goud als veilig onderpand

Goud en zilver hebben zich al eeuwenlang bewezen als waardevol en als veilige investering. De fysieke vorm van goud en zilver is nog altijd schaars, waardevol, compact en niet te manipuleren. Beleggen in edelmetalen gebeurt dan ook al bijna zo lang als de wereld bestaat. Lange tijd waren goud en zilver de basis van het betalingsverkeer. En de grote vlucht van beleggers in goud tijdens de crisis van 2008 bevestigt opnieuw de rol en waarde van edelmetalen: een veilig haven.

Beheer je geld verstandig

Kies ook voor een veilige spreiding van je (spaar)vermogen. Het is verstandig om een deel van je spaargeld te investeren in goud en/of zilver. Kom langs in ons kantoor aan de Stationsstraat 51 in Almere om eens van gedachten te wisselen over jouw wensen.

Goudinvestering voor rendement

Met de groeiende belangstelling voor goud zijn ook de mogelijkheden om winst te behalen op de investering toegenomen. Door op het juiste moment te kopen en te verkopen is het behalen van een goed rendement mogelijk.

Goud kopen bij Goudwisselkantoor/ Reclaimed jewels

Bij het kopen van goud en zilver zijn er verschillende mogelijkheden. We leveren zowel gouden en zilveren baren als munten in goud en zilver. Onze deskundige taxateurs laten je graag weten wat er mogelijk is. Je aankoop kun je zowel per bank als contant betalen. Contant aankopen kan ook anoniem. We hanteren hiervoor de wettelijke kaders. Je bent van harte welkom in ons kantoor in Almere, Stationsstraat 51.