Navigatie
  • Gratis verzending vanaf € 100,-
  • Verrassend lage prijzen
  • Unieke vintage sieraden
  • 8.3 beoordeling door klanten

Armbanden met bloedkoralen

Houd je van iets unieks, iets bijzonders? Reclaimed jewels ook! Daarom vind je in onze shop armbanden met een verhaal. Stuk voor stuk exemplaren met nostalgie. Een mix van materialen, kleuren, stijlen en culturen maken van de armbanden unieke collectors items. En met onze verschillende thema’s vind je altijd een exemplaar wat bij je past. Bij je dag, je werk, je uitje of gewoon omdat het helemaal iets voor jou is. Verwen jezelf met zo’n unieke armband!

Armbanden met bloedkoraal kopen

Op zoek naar een armband met bloedkoraal? Naast alle nieuwe en trendy sieraden kun je ook armbanden met bloedkoraal kopen. Vanaf de 16e eeuw worden er al sieraden van gemaakt. Veel kinderen droegen armbandjes en kettingen omdat men geloofde dat het beschermde tegen demonen en ziektes. Bloedkoraal heeft een mooie oranjerode kleur en is vaak cabochon geslepen.

Bij het kopen van een armband van bloedkoraal koop je een stukje geschiedenis. De prachtige rood-oranje kleur is tegenwoordig weer heel erg populair. Vooral vanuit China en Afrika is veel belangstelling voor deze prachtige kralen. Ook in Nederland wordt het steeds meer opgepikt. De oud-Hollandse bloedkoralen waren in de 19e en begin 20e eeuw zeer populair.

Bloedkoraal waarde

Bloedkoraal mag niet meer worden gewonnen om het koraal te beschermen. Wil je een armband met bloedkoraal kopen wacht dan niet te lang. Door de grote internationale vraag kunnen de prijzen in de toekomst alleen maar stijgen.

Antieke armband met bloedkoraal

Wanneer je aan bloedkoraal denkt denk je automatisch aan traditionele klederdracht. In veel streeksieraden wordt dit edelkoraal verwerkt. Antieke armbanden met 1,2,3 en zelfs 4 rijen bloedkoraal komen voor. Traditioneel worden de kralen met een rood draad geregen en versierd met een sierlijke gouden sluiting. Veel van deze antieke armbanden werden in Volendam gemaakt en gedragen.

Antieke bloedkoralen armbanden worden vaak gecombineerd met traditionele colliers, ringen en oorbellen. De bloedkoraaltjes kunnen variëren in kleur. Van oranje naar diep rood. Soms zijn de kralen geverfd wat de waarde sterk geinvloed. Bij Reclaimed jewels worden alleen antieke armbanden met authentieke bloedkoraal verkocht. Alle armbanden zijn gecontroleerd en zijn 100%. Want ook antieke sieraden worden alleen in topstaat verkocht bij Reclaimed jewels.

Armband met bloedkoraal met gouden sluiting

Een traditionele armband met bloedkoraal heeft een gouden sluiting. Deze sluiting is vaak gemaakt van 14 karaat of 18 karaat goud. De gouden sluiting is vaak het pronkstukje van de armband. Bloemvormen, filigrain en versierd van ronde of ovaal geslepen bloedkoraal.

De antieke gouden siersluiting is vaak een schuifslot. Makkelijk in gebruik en vaak voorzien van een extra veiligheidskettinkje.

Het aanbod van armbanden met bloedkoraal wisselt steeds. Zo zijn er altijd nieuwe antieke armbanden te vinden bij Reclaimed jewels.

Met bloedkoraal koop je een stukje historie

Bloedkoraal wordt al sinds de 16e eeuw gebruikt in sieraden en kronen. In die periode ging men uit van een geneeskrachtige werking van het edele koraalsoort. Bij het dragen van een armband met bloedkoraal kon men zien of iemand bijvoorbeeld bloedarmoede had. De  kleur van de steen veranderde door het ijzertekort. Op veel schilderijen en portretten uit die periode staan kinderen afgebeeld met bloedkoralen armbandjes en kettingen.

In het buitenland worden bloedkoralen nog steeds gebruikt en verwerkt in sieraden en kleding. Het staat voor rijkdom en bescherming tegen het kwaad.

De Zeeuwse klederdracht en de Volendamse klederdracht kan niet zonder bloedkoraal. Colliers, armbanden, ringen en oorbellen werden gebruikt om hun traditionele klederdracht compleet te maken.

Corallium Rubrum wordt gewonnen in de Middellandse Zee. Het koraal doet er erg lang over om zich te ontwikkelen. Het moet voldoende hard zijn om te polijsten en te bewerken.  Door de bescherming van het koraal mag er geen bloedkoraal meer worden gewonnen.

Armband met bloedkoraal bestellen

Bij Reclaimed jewels kun je armbanden met bloedkoraal bestellen. Maak een keuze uit verschillende armbanden en andere sieraden uit de online shop. Je kunt eenvoudig bestellen en met IDEAL, Overschrijving, Mister Cash of met een PayPal betalen. Bij elke bestelling boven de €50.- wordt jou bloedkoralen armband gratis opgestuurd.

Is je bestelling niet goed? Dan kun je binnen 14 dagen retouren.